Wilsbeschikking

Wij merken maar al te vaak dat de nabestaanden met hun handen in het haar zitten als zij plotseling met een overlijden worden geconfronteerd en op korte termijn moeten beslissen hoe de uitvaart van een dierbare moet verlopen.

  • Waar moet de uitvaart plaatsvinden?
  • Welke begraafplaats wilt de overledene begraven worden? 
  • Wel of juist geen afscheidsdienst? 

Laat uw nabestaanden niet in verwarring achter. Zet zelf tijdig uw wensen op papier en maak aan uw familie kenbaar waar u deze stukken heeft opgeborgen. Juist dit laatste is ook van groot belang.

U kunt uw wensen volledig uitgewerkt hebben, maar als u aan niemand kenbaar gemaakt heeft dat dit het geval is en deze papieren komen niet tijdig op tafel na uw overlijden dan loopt u alsnog het risico dat uw laatste wens niet ten uitvoer wordt gebracht.

Het vastleggen van uw wensen kan heel eenvoudig middels het invullen van onze wilsbeschikking. U kunt hiervan kosteloos een exemplaar aanvragen via ons kantoor of deze middels de onderstaande link downloaden.

Het is een uitgebreid formulier waarin u eigenlijk alles wat betrekking kan hebben op een uitvaart kunt vastleggen. Het is echter niet verplicht antwoord te geven op alle vragen. Mochten er zaken zijn die u ter bepaling graag aan uw nabestaanden wilt overlaten dan kunt u dit eenvoudig op het formulier aangeven.

Een afschrift van de wilsbeschikking wordt  gemaild naar ons database, zodat wij dit in ons archief kunnen vastleggen. In geval van uw overlijden zullen wij er dan voor zorgdragen dat uw wensen ten uitvoer worden gebracht. 

Het invullen vraagt even tijd, maar het neemt uw nabestaanden enorm veel problemen uit handen en telkens weer blijkt men dit door de nabestaanden als enorm geruststellende gevoel te ervaren. 

Het biedt rust, houvast en troost en dat is in zo’n verdrietige tijd heel belangrijk.

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791