Uitvaartverzekering

Een Islamitische uitvaart kost gemiddeld meer dan een gemiddelde reguliere niet-Islamitische uitvaart. WAAROM? Dit heeft te maken met het feit dat de moslims een eigen graf dienen te krijgen bij de begrafenis, waardoor de kosten van een eigen graf vaak de hoogste kostenpost is op de rekening.

Gemiddeld kost een eigen (particuliere graf) al gauw ruim € 3.000,- (kosten voor een graf voor 30 jaar) en € 5.000,- (kosten voor een graf onbepaalde tijd) . Een algemeen graf (waarbij er 3 personen in een graf begraven worden) kost dus veel en veel minder, maar is ABSOLUUT NIET conform de Islamitische regelgeving. Daarnaast zijn er meerdere kosten op de uitvaartnota zoals kosten voor het overbrengen en verzorging van de overledene alsmede de kosten van de opbaring. Zulke hoge bedragen heeft niet iedereen zomaar achter de hand liggen.

U kunt dan kiezen voor een uitvaartverzekering dat speciaal is ontwikkelt voor de Islamitische gemeenschap, waarbij er rekening gehouden wordt met de Islamitische normen en waarden, alsmede de culturele gebruiken en uiteraard de persoonlijke wensen.

Denkt u erover na om er één uitvaartverzekering af te sluiten, ga dan eerst na of u er wel één uitvaartverzekering wel nodig heeft. Als u zelf over voldoende (spaar)geld beschikt om een uitvaart zelf te betalen, is het niet altijd nodig om een Islamitische Uitvaartverzekering af te sluiten. Maar heeft u niet zoveel geld achter de hand dan is het verstandig om wel een Islamitische Uitvaartverzekering af te sluiten, om de nabestaanden niet te belasten met de kosten van uw uitvaart.

U wilt uw nabestaanden natuurlijk niet belasten met de rekening van uw uitvaart! Overigens is het volgens de Islamitische regelgeving verplicht om zorg te dragen voor de kosten van uw eigen Islamitische uitvaart. Het is feitelijk niet toegestaan om de nabestaanden bewust met deze hoge kosten van de uitvaart te belasten.

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791