Rouwverwerking

rouwverwerking vanuit islamitisch oogpunt

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliezen, zoals Allah de Genadevolle in de heilige Quran:

Bij het verliezen van een dierbare komen veel emoties en reacties los. Hoe gaan we om met deze emoties en wat is de beste manier om ermee om te gaan. In vele culturen wordt vaak gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Niet elk rouwproces is hetzelfde. Hoe ga je om met het verlies van een echtgenoot waarmee je (bijna) heel je leven al levensgezel van bent geweest? Of met het verlies van één van de ouders? Zijn dit soorten verliezen in het leven hetzelfde als het verliezen van een eigen kind of kleinkind? 

Bij het verliezen van een dierbare komen veel emoties en reacties los. Hoe gaan we om met deze emoties en wat is de beste manier om ermee om te gaan. In vele culturen wordt vaak gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Niet elk rouwproces is hetzelfde. Hoe ga je om met het verlies van een echtgenoot waarmee je (bijna) heel je leven al levensgezel van bent geweest? Of het verlies van een van de ouders? Is dat hetzelfde als het verlies van een kind of kleinkind? 

Uniek in de islamitische samenleving is dat MoslimUitvaartZorg ASSALAAM vanuit de jarenlange ervaring al geruime tijd bijeenkomsten organiseert waarbij het rouwverwerkingsproces vanuit islamitisch perspectief wordt toegelicht door professionele geestelijke verzorgers en gediplomeerde coaches. Hierbij wordt er rekening gehouden met kaders van de religieuze voorschriften en culturele achtergronden van de individu. Eveneens is privacy gewaarborgd en kan men samen het rouwproces toetreden….

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791