Repatriëring/Begraven Buitenland

Repatriëring / begraven in land van geboorte

MoslimUitvaartZorg ASSALAAM heeft al vele jaren ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten en is bij uitstek de specialist op het gebied van de Islamitische uitvaart. Daarnaast is MoslimUitvaartZorg ASSALAAM ook specialist in het verzorgen van repatriëringen (= begraven in land van herkomst). Jaarlijks wordt MoslimUitvaartZorg ASSALAAM ongeveer 500 keer ingeschakeld om overledenen van en naar Nederland over te brengen.

Waarom MoslimUitvaartZorg ASSALAAM?

Het MoslimUitvaartZorg ASSALAAM Service Center Repatriëring (MCR) is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Voor de repatriëringen maakt zij gebruik van eigen diensten door het hele land en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van contacten over de hele wereld. De medewerkers hebben veel kennis van de gebruiken in andere landen en ze spreken de meest voorkomende talen. Zo zorgen zij dat de overledene snel, deskundig verzorgd en tegen zo laag mogelijke kosten naar hun laatste rustplaats op de plaats van bestemming wordt gebracht.

Overledenen naar Nederland

Voor het overbrengen van overledenen naar Nederland werkt MoslimUitvaartZorg ASSALAAM voornamelijk in opdracht van de belangrijkste alarmcentrales. Alarmcentrales kiezen steeds vaker voor MoslimUitvaartZorg ASSALAAM vanwege haar kennis, ervaring en de kwaliteit van dienstverlening. MoslimUitvaartZorg ASSALAAM regelt onder andere:

  • het contact met de plaatselijke uitvaartonderneming en met ambassades en consulaten;
  • het verzorgen en voor vervoer klaar maken van de overledene;
  • de transportkist en het vervoer (inclusief afhandelen formaliteiten) naar Nederland per vliegtuig of auto;
  • de benodigde documenten en het legaliseren ervan.

Overledenen vanuit Nederland

Op verzoek van de nabestaanden of zakelijke opdrachtgevers regelt MoslimUitvaartZorg ASSALAAM de overbrenging van de overledene naar het land van bestemming. MoslimUitvaartZorg ASSALAAM regelt onder andere:

  • de laatste verzorging van de overledene (inclusief eventueel balsemen) en de transportkist;
  • het vervoer naar de luchthaven of naar het land van herkomst en de formaliteiten bij de luchthaven of de grens;
  • het contact met de uitvaartonderneming in het land van bestemming;
  • de benodigde documenten.

Wat te doen bij een overlijden in het buitenland?

Wanneer u in het buitenland te maken krijgt met een overlijden, kunt u contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Heeft u geen reisverzekering afgesloten? Bel dan direct MoslimUitvaartZorg ASSALAAM: 0031 – (0)88 786 92 92.

Meer informatie? 

Neem dan gerust contact op met het MSCR (MoslimUitvaart Service Center Repatriëring)  
0031 – (0)88 786 92 92 

Het MSCR is 24 uur per dag, 

7 dagen per week bereikbaar. 

Voor vragen email naar contact@moslimuitvaartzorg.nl 

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791