MoslimUitvaartZorg & Coronavirus

In verband met opgeschorte maatregelen die op 25 september jl. zijn afgekondigd door het ministerie van VWS om het Coronavirus te beperken, volgen wij de richtlijnen en adviezen op die zijn afgegeven door o.a. het RIVM en brancheverenigingen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met heden.

UITVAARTPLECHTIGHEID, CONDOLEANCE en ROUWBEZOEK

Op last van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/bijzondere-gelegenheden/uitvaarten

Uitvaarten en corona

Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Per 25 september vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Wel is het dringende advies om nog steeds afstand te houden en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid en condoleance

Er gelden verder geen beperkingen meer voor het organiseren van uitvaarten. Coronatoegangsbewijzen zijn NIET vereist voor uitvaartcentra met een horecafunctie of andere locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt. 

Er zijn sinds 25 februari 2022 geen extra coronaregels voor uitvaarten meer.

Houd u aan de basisadviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar nog steeds een veilige afstand

LET OP Ook de algemene gedragsregel geldt: Blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen.

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791