Kosten begrafenis

Een islamitische uitvaart is veelal duurder als een niet-islamitische uitvaart of begrafenis.

De voornaamste reden is dat de grafkosten bijzonder hoger zijn en de uitvoering conform de islamitische opvatting zo simpel als mogelijk dient te zijn.

Ten eerste worden de moslims in een particulier graf begraven, waarbij er zo lang als mogelijk grafrust gewenst is. (Het liefst eeuwig…) Echter zijn daardoor de grafkosten veel hoger als een doorsnee begrafenis. Daarnaast heeft elke begraafplaats eigen mogelijkheden en verschillende kosten. 

De uitvaart is sober en de overledene wordt vaak zonder kist begraven.

Echter zijn er per uitvaart weer verschillende kosten die betrekking en invloed hebben op de hoogte van de totale uitvaartnota, bijvoorbeeld is de overledene in het ziekenhuis overleden of thuis? Wordt er een toeslag gerekend op de begraafplaats vanwege het weekend ? Is er een grotere of bredere kist nodig voor de opbaring of vervoer? Al deze elementen hebben invloed op de uiteindelijke uitvaartnota.

Bijgaand een voorbeeld van een aantal kosten waarmee men rekening gehouden dient te worden (niet alle kosten zijn van toepassing op elke begrafenis, uiteraard). 

Voor een concrete en specifieke kostenbegroting (bij een nabije te regelen uitvaart kunt uw een mail sturen). contact@MoslimUitvaartZorg.nl

Met broederlijke Salaam & Dua,

Namens ons volledig toegewijde team van MoslimUitvaartZorg ASSALAAM

Vraag nu vrijblijvend en kosteloos een kostenbegroting aan:
Alleen indien u een overledene meld.
Alleen indien u een overledene meld of graag een kostenindicatie wenst voor de nabije toekomst.
Straatnaam, huisnummer, Postcode Woonplaats (Indien u een overledene meld dan het adres of locatie van de overledene)
Maak uw keuze
Maak uw keuze
Maak uw keuze
× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791