Cursus / workshop lijkwassing

Nadat een moslimbroeder of moslimzuster de laatste adem heeft uitgeblazen, zijn er 4 belangrijke verantwoordelijkheden geschonken aan de gehele  islamitische gemeenschap. Deze plicht(en) worden ook wel Fard-ul-Kifayah (maatschappelijke plicht) genoemd!

  1. Ghusl-e-Mayyit
  2. Kafan-e-Mayyit
  3. Salat-al-Djanazah
  4. Teraardestelling 

Een lijkwassing wordt ook wel een rituele (of een religieuze) wassing genoemd. De overledene wordt gereinigd van alle wereldse (zichtbare)  onreinheden en zal de overledene in staat van reinheid het graf betreden.

Een belangrijke opmerking is dat de zorgplicht rust op de schouders van de islamitische gemeenschap, ten eerste opgedragen door Allah de Meest Verhevene en de heilige profeet Muhammad, moge er oneindig veel vrede en zegeningen op hem rusten. 

Door deze religieuze plicht is de noodzaak geworden om jezelf te onderwijzen hoe deze Ghusl-e-Mayyit in zijn werk gaat en daarnaast anderen te stimuleren om deel te nemen om uiteindelijk de rituele (religieuze) wassing te begeleiden – uiteraard tezamen met de nabestaanden.

Om de rituele (religieuze) wassing correct te verrichten organiseert MoslimUitvaartZorg in samenwerking met MoslimUitvaartFonds een unieke 2-daagse cursus om de theoretische en de praktische zijde van het lijkwassen diepgaand te belichten en er kennis mee te (laten) maken.

De cursussen zijn zowel voor zusters als voor broeders. 

En worden gedoceerd door uiterst ervaren lijkwassers (m/v)

 

Meld je nu online aan

× Stel hier uw vraag via Whatsapp 0632271791